TOT 50% KORTING OP ONZE PRODUCTEN! KLIK HIER! 🎁

U hebt geen artikelen in het winkelmandje.

De Emma Bibliotheek:
Alle antwoorden op je vragen.

De Matrassen

Deze vragenlijst heeft alles te maken met de Emma Matrassen. Kijk lekker rond!

Over De Emma Matrassen

 • Waarom is de Emma O2 als beste uit de test gekomen?

  We hebben ons prijswinnende Emma Original matras aan de hand van feedback verder geoptimaliseerd. De schuimlagen zijn hetzelfde gebleven, het Emma O2 matras heeft alleen extra ventilatiegaten en een nog iets betere ondersteuning. Een Emma O2 Matras bestaat uit: hoogwaardig HRX schuim, traagschuim en een toplaag gemaakt van Airgocell®. Emma ziet bewust af van een klassieke hardheidsverdeling, omdat Emma gelooft dat een goed matras zich aan elk lichaam zou moeten aanpassen. Daarom heeft Emma een unieke structuur opgebouwd die ongeacht lichaamstype en slaaphouding zorgt voor een optimale nachtrust. De samenstelling van de hoogwaardige materialen zorgt ervoor dat Emma een hoge puntelasticiteit heeft en zich daarom perfect naar het lichaam vormt. Omdat het matras tegelijkertijd de nodige ondersteuning biedt, blijft de wervelkolom comfortabel recht. De innovatieve toplaag van Airgocell schuim heeft een gel-achtige structuur, zodat de verschillende lichaamsdelen optimaal ontlast worden. Het ademend vermogen zorgt bovendien voor een verkoelend en droog effect. Alle schuimsoorten worden volledig door ervaren producenten vervaardigd en zijn daarom duurzaam en van een hoge kwaliteit.

 • Van welke materialen zijn de Emma Matrassen gemaakt?

  Een Emma O2 matras bestaat uit hoogwaardig HRX schuim, traagschuim en een toplaag gemaakt van Airgocell®. HRX schuim zorgt voor de ondersteunende basis. Traagschuim verdeelt je gewicht op de beste mogelijke manier en maakt het matras extra comfortabel. De Airgocell® schuimlaag verlicht je pijnlijke drukpunten. Daarnaast ademt het en blijft het daardoor koel en droog.

  Het Emma Hybrid Matras is 25 cm hoog en bestaat uit onze bekroonde schuimen en premium pocketveren (laatste generatie Airgocell® schuim, visco-elastisch traagschuim, pocketed springs en HRX koudschuim). Dit biedt een optimale ondersteuning om goed te slapen.

 • Hoe hoog zijn de matrassen?

  De Emma O2 en de Emma Hybrid zijn beide 25 centimeter hoog.

 • Kan ik een normaal hoeslaken gebruiken?

  De meeste hoeslakens passen gewoon om een Emma Matras heen.

 • Hoe stevig zijn de matrassen?

  Bij de Emma O2 zorgt de toplaag van Airgocell® schuim (2cm) voor een zacht gevoel en laat het lichaam geleidelijk inzakken. En door de visco-elastische schuimlaag (2cm) krijg je geen last van vervelende drukpunten. Je kunt kiezen uit een medium of harde variant, al naar gelang wat jouw wensen zijn.

  De Emma Hybrid is ontworpen voor ultiem comfort en combineert pocketveren en schuim om van elke nachtrust een droom te maken.

 • Hoeveel weegt een Emma Matras?

  Het gewicht van de Emma O2 is afhankelijk van het formaat. Hier vindt je een overzicht:

  • 80 X 200 X 25 cm = 13,74 kg
  • 90 X 200 X 25 cm = 15,41 kg
  • 100 X 200 X 25 cm = 17,08 kg
  • 120 X 200 X 25 cm = 20,41 kg
  • 140 X 200 X 25 cm = 23,75 kg
  • 160 X 200 X 25 cm = 27,08 kg
  • 180 X 200 X 25 cm = 30,42 kg
  • 200 X 200 X 25 cm = 33,75 kg

  Ook het gewicht van de Emma Hybrid is afhankelijk van het formaat:

  • 80 X 200 X 25cm = 16,5 kg
  • 90 X 200 X 25cm = 17,5 kg
  • 140 X 200 X 25cm = 28,0 kg
  • 160 X 200 X 25cm = 33,5 kg
  • 180 X 200 X 25cm = 38,0 kg

 • Komen de matrassen in één hardtegraad?

  Door de combinatie van de schuimlagen met pocketveren past de Emma Hybrid zich aan elk lichaam aan. Hierdoor is het matras voor elk lichaam goed, en komt het in één hardtegraad. De Emma O2 wordt in 2 verschillende versies aangeboden: een medium en een harde variant. Kies de variant waar jij van houdt. Weet je niet wat het beste past? Ga dan voor de aanbevolen medium variant.

 • Hoeveel gewicht kunnen de matrassen dragen?

  Het Emma O2 matras is zo opgebouwd, dat Emma zich perfect aan ieder lichaam tussen de 50 en de 130 kilo aan kan passen. Emma verdeelt het gewicht gelijkmatig over het matras en ondersteunt de verschillende lichaamsdelen daarom perfect. Als je zwaarder of lichter bent, kan het zijn dat het matras je niet de perfecte ondersteuning biedt. Dit geldt ook voor de Emma Hybrid.

 • Welke certificaten heeft het matras?

  Alle materialen die worden gebruikt bij de Emma O2 en de Emma Hybrid hebben het Öko-Tex 100 certificaat (eerste klasse). Dit keurmerk wordt alleen toegekend als het product vrij is van schadelijke stoffen. De eerste klasse is de hoogst mogelijke klasse, wat betekent dat het matras zelfs voor baby's geschikt is.

 • Zijn de matrassen vegan?

  Ja, onze matrassen zijn 100% vegan en bevatten geen dierlijke bestanddelen.

 • Heeft het schuim een geur?

  Zowel de Emma O2 als de Emma Hybrid worden speciaal voor jou gemaakt en worden daarom rechtstreeks vanuit de fabriek verzonden. Het kan daarom zijn dat het wat 'nieuw' ruikt, net zoals een gloednieuwe auto ook altijd een bepaald geurtje heeft. Het Emma Matras voldoet aan de allerstrengste veiligheidsnormen, dus deze geur betekent niet dat het matras schadelijk is voor de gezondheid.

 • Zijn de Emma matrassen medische matrassen?

  De Emma matrassen zijn geen medische matrassen, maar hebben wel al bewezen dat het de nek- of rugpijn van vele klanten heeft verholpen. Rug- en nekklachten kunnen echter veel verschillende oorzaken hebben en de klachten kunnen per persoon verschillen. Daarom adviseren wij de Emma O2 en/of de Emma Hybrid 100 nachten uit te proberen en vast te stellen of de klachten verminderen. Wij horen graag van je of Emma ook bij jou heeft geholpen!

 • Zijn de matrassen vuurbestendig?

  De Emma matrassen zijn niet behandeld om brand tegen te gaan. De matrassen zijn wel door de Consumentenbond getest op brandveiligheid en is veilig bevonden.

 • Wat wordt er gedaan met geretourneerde matrassen?

  Wij krijgen af en toe een matras retour, dat is geen enkel probleem. De retour gestuurde matrassen worden gedoneerd, gerecycled of gereinigd en onder een B-merk opnieuw verkocht. In dat kader werken wij bijvoorbeeld samen met Felix Matras. Als je een Emma Matras bestelt, weet je dus zeker dat jouw matras helemaal nieuw is.

Voor Wie

 • Wat nou als mijn partner en ik verschillende slaapvoorkeuren hebben?

  Dat is geen probleem! De verschillende schuimlagen in het matras passen zich precies aan elk lichaams- en slaaptype aan. Je zakt beiden licht in het matras, en zal hierdoor niet makkelijk naar elkaar toe rollen (tenzij je dat natuurlijk graag doet). Door de hoge puntelasticiteit en drukverdeling beweegt het matras niet veel mee en na als je partner draait in bed. Kortom, van je bewegende partner zal je niet veel last hebben!

 • Zal het matras mijn nek-/rugpijn verhelpen?

  Rug- en nekklachten kunnen veel verschillende oorzaken hebben en de klachten kunnen per persoon verschillen. Daarom adviseren wij de Emma O2 of Emma Hybrid 100 nachten uit te proberen en vast te stellen of de klachten verminderen. Wij horen graag van je of Emma ook bij jou heeft geholpen!

 • Voor welke slaapposities zijn de matrassen geschikt?

  De combinatie van de verschillende schuimlagen zorgt voor goede ondersteuning en past zich precies aan je lichaam aan. De Emma Matrassen zijn daarom perfect voor elke slaappositie. Zo biedt het voor de rug- en buikslapers goede ondersteuning, en worden de drukpunten goed verlicht voor de zijslapers met behulp van traagschuim en de schouderzones. Je wervelkolom zal altijd in een natuurlijke positie blijven.

 • Waarom is het matras perfect voor iedereen?

  Het Emma Matras biedt precies de juiste ondersteuning en het comfort dat elk persoon nodig heeft. Door de perfecte balans van de drie schuimlagen past het precies aan elk lichaamstype aan. Het Emma Matras is daarom perfect voor elke slaappositie. Zo biedt het voor de rug- en buikslapers goede ondersteuning, en worden de drukpunten goed verlicht voor de zijslapers met behulp van traagschuim en de schouderzones. Je wervelkolom zal altijd in een natuurlijke positie blijven.

 • Kan ik een speciale maat aanvragen?

  Op dit moment hebben wij nog niet alle maten in ons assortiment en is het helaas niet mogelijk om een speciale maat te laten produceren. Wel zijn we bezig met de ontwikkeling van andere lengtematen. Wanneer we deze nieuwe lengtes in ons assortiment opnemen, kunnen we op dit moment helaas nog niet zeggen. We kunnen je een email sturen als het zover is. Laat je het ons weten of je graag op deze mailinglist wilt staan?

 • Moet ik voor mij en mijn partner twee losse matrassen kopen, of één groot matras?

  Of twee keer één eenpersoonsmatras of een enkel tweepersoonsmatras de beste keuze is, hangt af van het type bed en je persoonlijke voorkeur. Als je een bed hebt met twee verstelbare bodems, dan zijn twee enkele matrassen de beste keuze. Wat betreft de slaapkwaliteit merk je eigenlijk weinig verschil. Je zakt beiden licht in het matras in, zodat je niet naar elkaar toe zal rollen. Bij het draaien beweegt het matras niet lang na, dus van een woelende partner merk je weinig. Bovendien hebben de materialen een lange levensduur, zodat er geen kuil zal ontstaan.

  Wat je dan uiteindelijk prettig vindt, is daarom echt een kwestie van persoonlijke smaak. Als je een gleuf tussen de matrassen niet prettig vindt, kan je ervoor kiezen er een Emma Flip Topper bij te bestellen. Tenslotte, zorgt een topper ervoor dat het opmaken van je bed gemakkelijker verloopt en dat het matras langer schoon en fris blijft.

Erop Slapen

 • Hebben de matrassen een topper nodig?

  Het Emma Matras is zo gemaakt, dat een extra topper niet nodig is. Het matras zal zich precies aan je lichaam aanpassen. De Emma Flip Topper is natuurlijk wel een perfecte aanvulling om je matras langer mee te laten gaan en extra fris te houden.

 • Hebben de matrassen een hoes nodig?

  Omdat de Emma Matrassen al met een prettig zachte bekleding wordt geleverd, is er geen extra matrasbescherming nodig. Je kan natuurlijk wel een hoeslaken over de Emma doen, maar je kan ook direct op het Emma Matras gaan slapen. Het is ook niet noodzakelijk om een matrastopper, matrasoplegger of matrasbeschermer er nog extra bij te kopen. Het Emma Matras biedt met drie verschillende lagen voldoende comfort.

 • Kan ik een extra tijk (matrashoes) bestellen?

  Het is mogelijk om een Emma Tijk voor het Emma Matras los te bestellen. Neem daarvoor contact op met onze klantenservice. Het is ook mogelijk om het Emma Matras extra te beschermen met de Emma Matrasbeschermer.

 • Past het matras in elk bed en op elke ondergrond?

  Ja, de Emma matrassen passen uitstekend op een boxspringbed. De matrassen kunnen overigens ook op een lattenbodem gelegd worden, in een normale bedombouw, op pallets of op de grond, mits de ondergrond schoon en droog is.

 • Ik vind het O2 matras te hard of te zacht. Wat kan ik doen?

  We raden je aan om je lichaam minstens 3-6 weken aan het matras te laten wennen. Als je dit al hebt geprobeerd, kan je contact opnemen met onze klantenservice . Wij kunnen je dan namelijk een gratis comfortlaag aanbieden die je matras wat zachter of steviger maakt. Uiteraard mag je het matras altijd nog binnen 100 dagen retourneren, ook nadat je de comfortlaag hebt uitgeprobeerd. Wanneer je besluit een comfortlaag te proberen ontvang je 14 nachten extra proefslapen vanaf het moment dat je de comfortlaag ontvangt.

Onderhoud

 • Hoe pak ik mijn matras uit?

  Je matras zal opgerold en vacuüm verpakt geleverd worden. Zodra je het matras uit de doos haalt, kan je het plastic met het bijbehorend mesje opensnijden. Als je het matras vervolgens uitrolt en het matras op je bed neerlegt, zal het matras ongeveer 30 minuten nodig hebben om in z'n vorm te komen. Hierna kan je er al direct op slapen!

 • Kan ik mijn matras wassen?

  De tijk van al onze Emma matrassen kan gewoon in de wasmachine. Rits de matrastijk aan de bovenkant open en maak het bovendeel los van het onderste gedeelte. De witte bovenkant kan op 60 graden gewassen worden, het grijze deel op 40 graden. Aangezien het materiaal nauwelijks vocht vasthoudt, komt de hoes bijna droog uit de wasmachine. De tijk is niet geschikt voor de droger. Kleine vlekken kan je met een mild wasmiddel met de hand verwijderen.

 • Moet ik het matras draaien of keren?

  Zowel de Emma O2 als de Emma Hybrid kunnen prima worden gedraaid. De anti-slip onderkant moet daarbij altijd aan de onderkant liggen, keer Emma dus niet op de kop. Daarnaast zijn de Emma matrassen zo opgebouwd dat de schuimlagen op een goede volgorde liggen. Het Emma Matras kan natuurlijk wel in de lengte gedraaid worden.

 • Kan het matras op een (elektrisch) verstelbare bodem?

  Het matras kan zonder problemen gebogen worden tot een hoek van 45 graden. Dit betekent dat een Emma ook op een verstelbare bodem gelegd kan worden. Een boek lezen in bed of lekker televisie kijken is dus geen enkel probleem.

 • Kan ik een elektrisch deken gebruiken bij het matras?

  Het is geen probleem om op het Emma Matras een elektrische deken te gebruiken. Echter, het kan wel zo zijn dat het matras wat zachter wordt dan normaal, omdat traagschuim in het matras reageert op warmte. Het is daarom aan te raden dit in de gaten te houden.

Hoe meld ik mij af?

Afmelden is mogelijk door in je account onder het menu 'Nieuwsbrief abonnementen' te klikken op afmelden. Heb je geen account bij Emma, dan kan je je afmelden door op de link 'afmelden' onderaan de nieuwsbrief te klikken.

Pin rotate icon

Het lijkt erop dat je Emma vanuit het buitenland bezoekt.

Ga naar 

Kies jouw land uit de onderstaande lijst: