TOT 50% KORTING OP ONZE PRODUCTEN! KLIK HIER! 🎁

U hebt geen artikelen in het winkelmandje.

De Emma Bibliotheek:
Alle antwoorden op je vragen.

Proefslapen en Garantie

Wat is proefslapen nou precies? En wat houdt de 10 jaar garantie in? Al je vragen worden hier beantwoord.

Proefslapen

 • Wat is proefslapen?

  Een nieuw matras aanschaffen is geen makkelijke opgave. Je spendeert veel tijd op een matras en dat moet natuurlijk comfortabel en goed voor je lichaam zijn. Je lichaam heeft de tijd nodig om aan een matras te wennen, namelijk 3 tot 6 weken. Proefslapen houdt in dat je bij aanschaf van een matras een afgesproken aantal nachten het matras mag uitproberen. Mocht het matras je uiteindelijk niet bevallen, kan je het matras terugsturen en krijg je je hele aankoopbedrag terug.

  Bij Emma mag je het Emma Matras 100 nachten proefslapen..

 • Hoe werkt het proefslapen?

  Heel simpel. Je hebt 100 dagen de tijd om Emma uit te proberen en te testen of het matras lekker slaapt. Mocht Emma toch niet helemaal bevallen, dan kan je het matras zelf retour aanmelden via de retourenservice . Aangezien je lichaam de tijd nodig heeft om aan een nieuw matras te wennen, adviseren wij het nieuwe matras minstens drie tot zes weken uit te proberen. Dit geldt overigens niet alleen voor het Emma Matras, maar voor al onze producten.

 • Wanneer gaat mijn eerste proefnacht in?

  Je proefperiode gaat in zodra jij je Emma product hebt ontvangen. Die nacht zal dus je eerste proefnacht zijn, en tegelijkertijd het begin van de fijnste nachten van je leven!

 • Is het proefslapen zorgeloos?

  Geheel zorgeloos! De Emma producten worden gratis bij je bezorgd. Mocht je er tijdens de proefperiode achter komen dat het Emma product toch niet helemaal bij jou past, dan doen wij daar niet moeilijk over. Je kan het Emma product zelf retour aanmelden via de retourenservice. Wij zorgen ervoor dat het matras weer kosteloos bij je wordt opgehaald. De doos hoef je ook niet te bewaren, dat lossen wij wel op!

 • Onder welke voorwaarden mag ik het matras terugsturen?

  Je mag het matras terugsturen als jij vindt dat het matras niet bij je past. Dit gebeurt niet vaak, maar kan natuurlijk af en toe voorkomen. Dit moet natuurlijk wel binnen de 100 nachten gebeuren. Je kan jouw Emma Matras zelf retour aanmelden via de retourenservice.

 • Moet mijn matras in het plastic blijven tijdens de proefperiode?

  Je hoeft de eerste 100 dagen niet op plastic te slapen. Emma wordt weliswaar opgerold en vacuüm verpakt in plastic verzonden, maar je kan het plastic met de meegeleverde foliesnijder opensnijden en daarna weggooien. Het pakket bevat een handleiding voor het uitpakken. Binnen enkele minuten is het matras slaapklaar!

 • Kan ik het matras uitproberen voordat ik het koop?

  Je kan het Emma Matras proberen in één van de vele Beter Bed winkels. Wil je weten wat de dichtstbijzijnde Beter Bed winkel is? Klik dan hier.

 • Kan ik andere producten ook voor 100 nachten uitproberen?

  Natuurlijk kan dat! Je kan alle producten van Emma 100 dagen lang uitproberen. Merk je dat het product helaas niet bij jou past, dan kan je jouw Emma product(en) zelf retour melden via de retourenservice . Je krijgt het volledige aankoopbedrag weer terug, zonder gedoe.

 • Hoe kan ik een product retourneren binnen de proefperiode?

  Emma Matras terugsturen: Wanneer je Emma Matras niet bevalt en je het graag wil terugsturen, kan je jouw Emma Matras zelf retour aanmelden via de retourenservice. Binnen twee dagen word je door VOS gebeld om een ophaalafspraak te maken. Het matras hoeft niet opnieuw ingepakt te worden, VOS regelt dit allemaal voor je. Een retourzending is gratis en het volledige aankoopbedrag krijg je binnen veertien dagen na ontbinding van de overeenkomst teruggestort. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

  Emma Topper, Kussen, Matrasbeschermer of Dekbed terugsturen: Als je een Emma Topper, Kussen, Matrasbeschermer of Dekbed graag wilt terugsturen, dan kan je deze zelf retour aanmelden via de retourenservice. Na de aanmelding krijg je van ons een link toegestuurd. Nadat je via deze link je NAW-gegevens invult, ontvang je via de e-mail een label voor op jouw doos. Breng de doos naar het dichtstbijzijnde PostNL filiaal. Let op: bewaar altijd het bewijs van verzending.

  Emma Boxspringbed terugsturen: Voor een retour van het Emma Boxspringbed kan je contact opnemen met de klantenservice . Een medewerker van de afhaaldienst zal vervolgens contact met je opnemen om een afhaalafspraak te maken.

  Emma Boxbed terugsturen: Voor een retour van het Emma Boxsbed kan je contact opnemen met de klantenservice . Nadat we de retournering voor je in gang hebben gezet, neemt een van de ophaalbedrijven waarmee we samenwerken binnen 2-3 werkdagen telefonisch contact met je op. Samen bespreken jullie een geschikte datum om het ophalen te regelen. In de tussentijd vragen we je het Emma Boxbed te demonteren en terug in de dozen te plaatsen waarin het is geleverd. Het demonteren van het bed kost je niet meer dan 10 minuten. Afhankelijk van de tijd van het jaar schenken we de geretourneerde producten aan verschillende goede doelen.

 • Wat kan ik doen als ik mijn matras te hard of te zacht vind?

  Dan kun je contact opnemen met onze klantenservice . Wij kunnen je namelijk een gratis comfortlaag aanbieden die je matras wat zachter of steviger maakt. De comfortlaag is een extra laag schuim, speciaal afgestemd op het Emma Matras. Deze plaats je in de tijk, bovenop de andere lagen en maakt het matras gelijk een stuk zachter of steviger. Dit kost je helemaal niets: zowel het product als de verzending zijn gratis. Als het je toch niet bevalt, is een retour binnen de proefperiode natuurlijk nog steeds mogelijk! Wanneer je besluit een comfortlaag te proberen ontvang je 14 nachten extra proefslapen vanaf het moment dat je de comfortlaag ontvangt. In de volgende video kun je zien hoe je de comfortlaag aan het matras kunt toevoegen: Comfortlaag video

Garantie

Comfortlaag

 • Wat is een comfortlaag?

  Een comfortlaag is een extra laag schuim, speciaal afgestemd op het Emma Matras. Deze plaats je in de tijk, bovenop de andere lagen en maakt het matras gelijk een stuk zachter of steviger. Dit kost je helemaal niets: zowel het product als de verzending zijn gratis. Als het je toch niet bevalt, is een retour binnen de proefperiode natuurlijk nog steeds mogelijk! Wanneer je besluit een comfortlaag te proberen ontvang je 14 nachten extra proefslapen vanaf het moment dat je de comfortlaag ontvangt. In de volgende video kun je zien hoe je de comfortlaag aan het matras kunt toevoegen: Comfortlaag video

 • Hoe kan ik een comfortlaag ontvangen?

  Wanneer het matras niet helemaal aan je verwachtingen voldoet, kun je contact opnemen met onze klantenservice om een gratis comfortlaag aan te vragen.

 • Kan ik een comfortlaag kopen?

  Wanneer je een Emma matras gekocht hebt kan je een gratis comfortlaag ontvangen als het matras je niet bevalt. Het is niet mogelijk een extra comfortlaag via onze website te bestellen.

Hoe meld ik mij af?

Afmelden is mogelijk door in je account onder het menu 'Nieuwsbrief abonnementen' te klikken op afmelden. Heb je geen account bij Emma, dan kan je je afmelden door op de link 'afmelden' onderaan de nieuwsbrief te klikken.

Pin rotate icon

Het lijkt erop dat je Emma vanuit het buitenland bezoekt.

Ga naar 

Kies jouw land uit de onderstaande lijst: