De Consumentenbond

Emma

Geschreven door Emma Sleep

Gepubliceerd op: 9/23/22

Aangepast op: 9/22/22

Wat doet de consumentenbond?

De Consumentenbond is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk. De Consumentenbond heeft een half miljoen leden en is daarmee één van de grootste consumentenorganisaties van Europa. Het doel van de organisatie is bij te dragen aan een eerlijke, rechtvaardige en veilige markt.

Veel mensen kennen de Consumentenbond is vooral van de talloze producttests. De Consumentenbond test per jaar duizenden producten. Wat wordt getest, hangt deels van de leden af. De Consumentenbond heeft vijf predicaten:

  • Beste uit de Test
  • Beste Koop
  • Afrader
  • Laagste Prijs
  • Groenste stroom

De predicaten mogen niet zomaar worden gebruikt. De Consumentenbond houdt streng toezicht op het eerlijke gebruik van de predicaten en de bijbehorende logo’s.

De Consumentenbond doet nog meer dan alleen het testen van producten. Ze plannen campagnes om rare regels van bedrijven aan te pakken, en helpen de consument bij vragen of problemen. Elf keer per jaar publiceert de Consumentenbond bovendien een Consumentengids, met test informatie, kritische artikelen en handige tips.

De matrassen test

De matrassen test is een van de meest populaire tests van de Consumentenbond. Het is een belangrijke bron voor advies over matrassen voor consumenten die een matras kopen of zich aan het oriënteren zijn. Bijna niemand vergelijkt zoveel matrassen als de Consumentenbond. Op dit moment zijn maar liefst 82 matrassen in de matrassenvergelijker opgenomen.

Het hele jaar door test de Consumentenbond matrassen van verschillende merken. Nieuwe matrassen op de markt krijgen dus altijd de kans om getest te worden. De Consumentenbond koopt de matrassen zelf, zonder de verkoper daarvan op de hoogte te stellen. Het test matras wordt naar een gespecialiseerd laboratorium gestuurd, waar het matras wordt getest op lichaamsondersteuning, ventilatie en levensduur. De tijd, de geur van het matras of de afzonderlijke materialen worden door de Consumentenbond niet getest en tellen dus niet mee in de eindscore.

Er is altijd maar één matras het Beste uit de Test. Dat is altijd het matras met de hoogste eindscore. Het matras dat goed scoort én een bijzonder lage prijs heeft, krijgt het predicaat Beste Koop. Zoals bij vele producten is ook bij matrassen het duurste matras lang niet altijd het beste matras.

De matrassen test

Het Emma matras is vier keer als beste getest. De Emma Original (90x200) heeft namelijk de hoogste eindscore behaald van alle matrassen.