Matras 180x200


Een matras van 180x200 cm is ideaal voor iedereen die comfort en ruimte op prijs stelt. Onze 180x200 matrassen bieden comfort aan iedereen: van simpele slapers tot mensen met slaapstoornissen en rugklachten.

Al onze matrassen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. We bieden veelzijdige matrasontwerpen die gebaseerd zijn op de laatste technologieën. Niet voor niets is ons Emma Hybrid II Adjustable matras ons best geteste matras ooit in Nederland.

Nog niet zeker welk matras perfect is voor jou?

Nog niet zeker welk matras perfect is voor jou?

Ontdek wat voor jou het ideale matras is voor een uitgeruste nachtrust met deze quiz van 2 minuten!

Vind je product
NL_MA_GP_O2.jpg

Waarom een 180x200 matras?

Een matras van 180x200 cm is erg geschikt voor stellen met onrustige slapers en voor gezinnen die graag co-sleepen: een kind, hond of kat kan er gemakkelijk bij kruipen.

We hebben meerdere uitvoeringen van de 180x200 matrassen beschikbaar. Kies je voor het scherp geprijsde Emma Hybrid II Adjustable matras (Het beste pocketveringmatras in Nederland), voor het Emma Hybrid Premium matras?
Emma sleep hybrid matras pocketveringmatras

Is een matras 180x200 geschikt voor jou?

Een matras van 180 x 200 cm staat met reden bekend als king size matras. Wist je dat deze naam uit zeventiende-eeuws Frankrijk komt?

De Franse koning Louis XIV had maar liefst 417 bedden en stelde ruimte en luxe op prijs. Zijn breedste bedden kregen dan ook de naam king size. Een formaat geschikt voor een koning.

Maar is een 180x200 matras ook geschikt voor jou? Herken jij je in de volgende situaties?

✔️ Jij en je partner zijn allebei niet langer dan 185 cm.
(Is dit wel het geval? Dan is een matras dat langer is dan 200 cm raadzaam voor de beste nachtrust). Bekijk alle beschikbare matrasmaten.

✔️ Jij en je partner slapen het beste als jullie allebei volop ruimte hebben, bijvoorbeeld omdat jullie:
- breder gebouwd zijn
- een slaapstoornis hebben die leidt tot onrustige slaap
- wisselende slaapritmes hebben
- gewoon beter in slaap vallen in een breed bed

✔️ Jij en je partner kiezen voor co-sleeping en er slaapt dus regelmatig een kind of huisdier bij jullie in bed.

✔️ Jij en je partner hebben een relatief ruime slaapkamer of offeren graag ruimte op voor meer slaapcomfort.

✔️ Je slaapt juist alleen, je hebt ruimte in je slaapkamer en slaapt graag als een echte koning.


Onze matrassen 180x200 op een rij

BESTE KEUS

Emma Hybrid II Adjustable

Een matras dat zich aan kan passen aan de veranderingen in je leven. De Hybrid II Adjustable heeft een verstelbare bovenste schuimlaag waarmee je snel en eenvoudig kunt wisselen van een zacht naar een steviger bovenoppervlak.

Dankzij 7 pocktetveerzones biedt dit matras perfecte ondersteuning met betere drukverdeling en isolatie van beweging en de hogere pocketveren zorgen voor de juiste temperatuurregulatie.

Het Hybrid II adjustable-matras is gemaakt met liefde voor een betere nachtrust én onze planeet. Door CO2-intensieve materialen, zoals schuim, grotendeels te vervangen door duurzamere materialen zoals staal, konden we de CO2-uitstoot aanzienlijk verminderen.
Shop nu
Emma Hybrid Premium Matras

PREMIUM

Emma Hybrid Premium

Het Hybrid Premium matras is voortgekomen uit jarenlang onderzoek naar slaap. Ontwikkeld om jou de beste nachtrust te bieden. Slaap sneller en dieper dankzij revolutionair grafietschuim, en voel je gewichtloos door progressieve ondersteuning. Nieuwsgierig naar alle kwaliteiten van Hybrid Premium?
Shop nu
Emma Hybrid Matras Lagen

Waarom een matras van Emma?

Een goede nachtrust is essentieel voor een gelukkig en actief leven. Wij begrijpen dit. Hiervoor is een matras nodig dat:

De natuurlijke positie van de wervelkolom ondersteunt
De spieren en wervels in je rug staan overdag continu onder druk. Het is cruciaal dat er 's nachts herstel plaatsvindt.

Wanneer een matras te oud of te zacht is, zorgt dit er echter voor dat de romp naar beneden zakt. Hierdoor kan de wervelkolom niet de natuurlijke S-houding aannemen die nodig is voor herstel. Het gevolg is constante druk op de onderrug en klachten zoals lage rugpijn.

Zorgt voor een evenwichtige verdeling van het lichaamsgewicht
Voor een gezonde rug en nek is een evenwichtige gewichtsverdeling in de nacht essentieel. Een goed verdelend matras kan ook leiden tot minder draaien in de slaap. Hierdoor val je eerder in een diepe slaap die zo cruciaal is voor het nachtelijke herstel van je lichaam.

Verlichting biedt van pijnlijke drukpunten
Een matras dat drukpunten vermindert, bevordert een krachtige doorbloeding tijdens de slaap. Dit helpt de afvoer van afvalstoffen in de spieren. Een goede doorbloeding zorgt er tevens voor dat meer zuurstof en voedingsstoffen de hersenen bereiken. Hierdoor haal jij ook overdag het beste uit jezelf.
bed linen green

Welk beddengoed past bij een 180x200 matras?

Bij een goed matras hoort passend beddengoed. Voor een bed van 180x200 raden wij een dekbed aan van 260x200 of van 240x220 (breedte x lengte).

Slaap jij met een ‘dekenstelende’ partner, of ben je zelf de dader? Dan kun je beter kiezen voor twee eenpersoonsdekbedden van 140x200 of 140x220.
Emma Matras uitpakken

Razendsnel slaapplezier

Al onze matrassen zijn slim verpakt in een gemakkelijk te verplaatsen kartonnen doos. We gebruiken een speciaal vacuümproces om uw matras voorzichtig samen te drukken en op te rollen, zodat zelfs de grootste matras erin past. Deze ruimtebesparende methode is niet alleen milieuvriendelijker, maar neemt ook minder ruimte in op onze vrachtwagens. Zo kunnen we niet alleen meer tegelijk vervoeren, maar zijn de matrassen ook nog eens sneller bij u.
emma-matras-article-korting-consumentenbond6.jpg

Toch op zoek naar ander formaat?

Kies je toch voor meer ruimte in je slaapkamer met een matras van 140x200 of 160x200? Of ga je juist voor ultiem slaapcomfort met een matras van 200x200? We hebben nog veel meer formaten beschikbaar.

Kunnen jij en je partner het maar niet eens worden over de hardheidsgraad van het matras? Veel partners hebben andere slaapvoorkeuren. Twee verschillende eenpersoonsmatrassen in één frame bieden uitkomst. Als jullie een bed hebben van 180x200, zijn twee eenpersoonsmatrassen van 90x200 ideaal.

Alle beschikbare matrasmaten


Emma Hybrid II

80x200 cm

90x200 cm

90x210 cm

140x200 cm

160x200 cm

180x200 cm

200x200 cm


Shop nu →

Emma Hybrid Premium

80x200 cm

90x200 cm

90x210 cm

140x200 cm

160x200 cm

180x200 cm

180x210 cm

Shop nu →

Wat gebeurt er als je blijft doorslapen op een slecht matras?


1. Geen ondersteuning

Oude of slechte matrassen bieden geen ondersteuning aan de wervelkolom, waardoor je lichaam dit allemaal zelf moet opvangen. Het gevolg? Overbelaste spieren aan de ene kant en verkorte spieren aan de andere.


2. Slaapgebrek

Ongeschikte matrassen leveren slaapgebrek op. Chronisch slaapgebrek zorgt voor een slechter emotioneel welzijn, verminderde productiviteit en een kort lontje.


3. Te warm en onhygiënisch

Na 8 tot 10 jaar verliezen matrassen hun absorberend vermogen. Door zo’n niet-ademend matras kan je snel opwarmen. En hygiënisch is het ook niet, gezien je tijdens jouw slaap gemiddeld zo’n 60 milliliter vocht per uur verliest.


Kortom, de beste dag om te investeren in jouw nachtrust is vandaag.

hybrid matras family 2

100 nachten proefslapen

Wist je dat het drie tot zes weken duurt voordat een matras zich compleet naar jouw lichaam heeft gevormd? Logisch dat het moeilijk is om in de winkel of achter je laptopscherm een keuze te maken.

Sterker nog, je spierspanning werkt anders als je wakker bent. Daarom is overdag proefliggen in een showroom ook niet genoeg. ‘s Nachts verslapt je houding. Daarom weet je pas echt hoe een matras ligt als je daarna weer wakker wordt.

Daarom bieden wij 100 nachten proefslapen aan. Zo kun je het matras in je slaapkamer rustig uitproberen. Als het matras toch niet bevalt halen wij het weer voor je op. En krijg je gewoon je geld terug.

ONZE EMMA BELOFTE

Een echt zorgeloze slaapervaring

Emma Matras Consumentenbond
Emma Matras Consumentenbond