Matras 90x200


Op zoek naar een 90x200 matras? Dit formaat is de standaard eenpersoonsmaat en is ideaal voor solo-slapers en kinderen die toe zijn aan hun eerste 'volwassen bed'.

Al onze matrassen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. We bieden veelzijdige matrasontwerpen die gebaseerd zijn op de laatste technologieën. Niet voor niets is ons Emma Hybrid II Adjustable matras ons best geteste matras ooit in Nederland.

Nog niet zeker welk matras perfect is voor jou?

Nog niet zeker welk matras perfect is voor jou?

Ontdek wat voor jou het ideale matras is voor een uitgeruste nachtrust met deze quiz van 2 minuten!

Vind je product
emma sleep hybrid matras opmerkelijke duurzaamheid

Waarom een 90x200 matras?

Het 90x200 matras is een klassieker. De no-nonsense eenpersoonsmaat voor solo slapers die weten wat ze zoeken.

We hebben meerdere uitvoeringen van de 90x200 matrassen beschikbaar. Kies je voor het scherp geprijsde Emma Hybrid II Adjustable matras (Het beste pocketveringmatras in Nederland), voor het Emma Hybrid Premium matras?
Het Emma O2 Matras

Is een matras 90x200 geschikt voor jou?

De 90x200 maat is een klassieker. Check hieronder of dit matras ook bij jouw situatie past.

✔️ Je slaapt alleen. Let op: samen slapen op een matras van 90x200 klinkt gezellig voor één nachtje, maar is zeker geen duurzame oplossing.

✔️ Je bent niet al te breed, geen onrustige slaper en hebt geen last van slaapstoornissen. Mocht dit wel zo zijn, dan levert een twijfelaar (matras 140x200) gegarandeerd meer slaapcomfort op.

✔️ Je bent niet langer dan 185 cm. Ben je tussen de 185 en 195 cm? Ga dan voor een matras dat minimaal 210 cm lang is. Ben je langer dan 195 cm? Dan past een matras van 220 cm lang bij jou. Bekijk alle beschikbare matrasmaten.

✔️ Je zoekt een toekomstbestendig matras voor een kind dat uit zijn juniorbed is gegroeid. Vaak gebeurt dit als ze 7 of 8 jaar oud zijn.

✔️ Je slaapt met een partner, maar jullie zoeken allebei een ander type matras. Dan zijn twee 90x200 matrassen in één 180x200 bedframe een ideale uitkomst.


Onze matrassen 90x200 op een rij

BESTE KEUS

Emma Hybrid II Adjustable

Een matras dat zich aan kan passen aan de veranderingen in je leven. De Hybrid II Adjustable heeft een verstelbare bovenste schuimlaag waarmee je snel en eenvoudig kunt wisselen van een zacht naar een steviger bovenoppervlak.

Dankzij 7 pocktetveerzones biedt dit matras perfecte ondersteuning met betere drukverdeling en isolatie van beweging en de hogere pocketveren zorgen voor de juiste temperatuurregulatie.

Het Hybrid II adjustable-matras is gemaakt met liefde voor een betere nachtrust én onze planeet. Door CO2-intensieve materialen, zoals schuim, grotendeels te vervangen door duurzamere materialen zoals staal, konden we de CO2-uitstoot aanzienlijk verminderen.
Shop nu
Emma Hybrid Premium Matras

PREMIUM

Emma Hybrid Premium

Het Hybrid Premium matras is voortgekomen uit jarenlang onderzoek naar slaap. Ontwikkeld om jou de beste nachtrust te bieden. Slaap sneller en dieper dankzij revolutionair grafietschuim, en voel je gewichtloos door progressieve ondersteuning. Nieuwsgierig naar alle kwaliteiten van Hybrid Premium?
Shop nu
Emma Hybrid Matras Lagen

Waarom een matras van Emma?

Een goede nachtrust is essentieel voor een gelukkig en actief leven. Wij begrijpen dit. Hiervoor is een matras nodig dat:

De natuurlijke positie van de wervelkolom ondersteunt
De spieren en wervels in je rug staan overdag continu onder druk. Het is cruciaal dat er 's nachts herstel plaatsvindt.

Wanneer een matras te oud of te zacht is, zorgt dit er echter voor dat de romp naar beneden zakt. Hierdoor kan de wervelkolom niet de natuurlijke S-houding aannemen die nodig is voor herstel. Het gevolg is constante druk op de onderrug en klachten zoals lage rugpijn.

Zorgt voor een evenwichtige verdeling van het lichaamsgewicht
Voor een gezonde rug en nek is een evenwichtige gewichtsverdeling in de nacht essentieel. Een goed verdelend matras kan ook leiden tot minder draaien in de slaap. Hierdoor val je eerder in een diepe slaap die zo cruciaal is voor het nachtelijke herstel van je lichaam.

Verlichting biedt van pijnlijke drukpunten
Een matras dat drukpunten vermindert, bevordert een krachtige doorbloeding tijdens de slaap. Dit helpt de afvoer van afvalstoffen in de spieren. Een goede doorbloeding zorgt er tevens voor dat meer zuurstof en voedingsstoffen de hersenen bereiken. Hierdoor haal jij ook overdag het beste uit jezelf.
bed linen green

Welk beddengoed past bij een 90x200 matras?

Bij een goed matras hoort passend beddengoed. Voor een bed van 90x200 raden wij een dekbed aan van 140x200 of van 140x220 (breedte x lengte).
Emma Matras uitpakken

Razendsnel slaapplezier

Al onze matrassen zijn slim verpakt in een gemakkelijk te verplaatsen kartonnen doos. We gebruiken een speciaal vacuümproces om uw matras voorzichtig samen te drukken en op te rollen, zodat zelfs de grootste matras erin past. Deze ruimtebesparende methode is niet alleen milieuvriendelijker, maar neemt ook minder ruimte in op onze vrachtwagens. Zo kunnen we niet alleen meer tegelijk vervoeren, maar zijn de matrassen ook nog eens sneller bij u.
emma-matras-article-korting-consumentenbond6.jpg

Toch op zoek naar ander formaat?

Kies je toch voor meer ruimte in bed met een matras van 140x200? Of ga je zelfs voor ultiem slaapcomfort met een matras van 160x200 of 180x200? We hebben nog veel meer formaten beschikbaar.

Kunnen jij en je partner het maar niet eens worden over de hardheidsgraad van het matras? Veel partners hebben andere slaapvoorkeuren. Twee verschillende eenpersoonsmatrassen in één frame bieden uitkomst. Als jullie een bed hebben van 180x200, zijn twee eenpersoonsmatrassen van 90x200 ideaal.

Alle beschikbare matrasmaten


Emma Hybrid II

80x200 cm

90x200 cm

90x210 cm

140x200 cm

160x200 cm

180x200 cm

200x200 cm


Shop nu →

Emma Hybrid Premium

80x200 cm

90x200 cm

90x210 cm

140x200 cm

160x200 cm

180x200 cm

180x210 cm

Shop nu →

Wat gebeurt er als je blijft doorslapen op een slecht matras?


1. Geen ondersteuning

Oude of slechte matrassen bieden geen ondersteuning aan de wervelkolom, waardoor je lichaam dit allemaal zelf moet opvangen. Het gevolg? Overbelaste spieren aan de ene kant en verkorte spieren aan de andere.


2. Slaapgebrek

Ongeschikte matrassen leveren slaapgebrek op. Chronisch slaapgebrek zorgt voor een slechter emotioneel welzijn, verminderde productiviteit en een kort lontje.


3. Te warm en onhygiënisch

Na 8 tot 10 jaar verliezen matrassen hun absorberend vermogen. Door zo’n niet-ademend matras kan je snel opwarmen. En hygiënisch is het ook niet, gezien je tijdens jouw slaap gemiddeld zo’n 60 milliliter vocht per uur verliest.


Kortom, de beste dag om te investeren in jouw nachtrust is vandaag.

hybrid matras family 2

100 nachten proefslapen

Wist je dat het drie tot zes weken duurt voordat een matras zich compleet naar jouw lichaam heeft gevormd? Logisch dat het moeilijk is om in de winkel of achter je laptopscherm een keuze te maken.

Sterker nog, je spierspanning werkt anders als je wakker bent. Daarom is overdag proefliggen in een showroom ook niet genoeg. ‘s Nachts verslapt je houding. Daarom weet je pas echt hoe een matras ligt als je daarna weer wakker wordt.

Daarom bieden wij 100 nachten proefslapen aan. Zo kun je het matras in je slaapkamer rustig uitproberen. Als het matras toch niet bevalt halen wij het weer voor je op. En krijg je gewoon je geld terug.

ONZE EMMA BELOFTE

Een echt zorgeloze slaapervaring

Emma Matras Consumentenbond
Emma Matras Consumentenbond