Allergieën

Emma

Geschreven door Emma Sleep

Gepubliceerd op: 

Loading

Aangepast op:  

Loading

Heb je 's nachts in bed vaak last van verstopte luchtwegen? Dan kan het zijn dat je lijdt aan een huisstofmijtallergie, een veel voorkomende allergie wat wordt veroorzaakt door de huisstofmijten (of huismijt). De huisstofmijt gedijt helaas goed in matrassen, dekbedden en kussens. De uitwerpselen kunnen zorgen voor ademhalingsklachten, eczeem, een verstopte neus of jeuk aan de ogen. Vooral in de winter kan je meer last hebben van de symptomen van deze allergie. Dit komt door de verwarming die hoger wordt gezet en minder ventilatie in het huis.

Wat is huisstofmijt?

Huisstofmijten zijn kleine witte spinnetjes die zich voeden met huidschilfers van mensen. Ze zijn erg klein en bijna niet zichtbaar (0,1-0,6 mm). Daarnaast houden ze van donkere, warme en vochtige plekken. Hierdoor is je bed natuurlijk een goede thuisbasis voor huisstofmijt. Matrassen, dekbedden en kussens zijn hier perfect voor. Deze beestjes doen je verder niks kwaad. Tenzij je een huisstofmijt allergie hebt natuurlijk.

Wat kan je doen aan allergieën tijdens het slapen?

Om een allergische reactie te voorkomen kan je een anti-allergiematras aanschaffen. Deze matrassen worden soms door de zorgverzekeraar vergoed. Een anti-allergiematras vermindert de allergische klachten, omdat het matras is gemaakt van huisstofmijtdicht materiaal. Je kan ook kiezen voor een anti-allergie topper of een anti-allergie matrashoes. Dan is het wel raadzaam om een goed en nieuw matras te gebruiken en geen gebruikt matras, omdat daar al huisstofmijten in zouden kunnen wonen. Bij anti-allergie kussens en anti-allergie dekbedden moeten ook op deze punten gelet worden. Een matrasbeschermer (of matrashoes) wordt vaak speciaal gemaakt als anti-huisstofmijt matrashoes om je allergie tegen te gaan.

De stof van de Emma SmartSleeve matrasbeschermer heeft een speciale structuur, zodat er het aantal allergenen afkomstig van huisstofmijt met 89,3% wordt verminderd. Daarom is deze matrashoes perfect voor mensen met een huisstofmijtallergie. Daarnaast is de Emma SmartSleeve matrashoes 100% probiotisch. Het materiaal bevat micro-organismen die vocht goed verminderen en helpen je allergie tegen te gaan die afkomstig zijn van huisstofmijt in matrassen.