Valentijnsdag Sales!

TOT 50% KORTING

Celstructuur

Bij de aanschaf van een schuim- of een latexmatras is het belangrijk om te letten op de celstructuur van het materiaal. Dit kan je zien aan de 'bubbels' of 'gaten' in het schuim. Bij celstructuur wordt er onderscheid gemaakt tussen open celstructuur en gesloten celstructuur.

Wat betekent celstructuur in een matras?

Hoogwaardig materiaal heeft een open celstructuur. De eigenschappen van een open celstructuur zorgen voor een goede ventilatie en voorkomt nachtelijk transpireren. Omdat het vocht goed kan worden afgevoerd, voelt het matras niet te warm aan.

Bovendien zorgt een open celstructuur ervoor dat de druk van het lichaam goed verdeeld wordt. Matrassen van kwalitatief hoogwaardig traagschuim kunnen zich daarom goed aan het lichaam aanpassen: de lucht van de holle cellen waarop druk wordt uitgeoefend, verspreid zich gemakkelijk naar de omliggende cellen.

HRX schuim heeft een open celstructuur. Net als bij koudschuim en latex , zorgt het ervoor dat je matras goed kan ademen en ventileren . HRX schuim zorgt voor daarnaast voor een lange levensduur.

Koudschuim staat ook bekend om de open celstructuur, waardoor het ademend vermogen groot is. Koudschuimatrassen van een hoge kwaliteit hebben een lange levensduur. Let er hier dus wel op dat je een goede kwaliteit koudschuim hebt. Dit schuim kent veel verschillende soorten kwaliteit. Koudschuim wordt ook wel High Resilience (HR) schuim of foam genoemd.

Polyether schuim heeft een gesloten celstructuur en is daarom eigenlijk minder geschikt voor een matras. Een matras van polyether schuim past zich niet goed aan het lichaam aan en kan 's nachts erg warm worden. De levensduur van polyether schuim is daarnaast ook niet erg lang. Kuilvorming ontstaat vooral wanneer de celstructuur gesloten is. Na verloop van tijd gaan de cellen kapot, waardoor het schuim in het matras als het ware inzakt.

Conclusie

Schuim met een open celstructuur, zoals HRX schuim en koudschuim, wordt gezien als schuim met goede kwaliteit. Schuim met een gesloten celstructuur is daarentegen niet aan te raden. Kijk daarnaast goed naar eigenschappen van het schuim, en met name de kwaliteit. Een erg goedkoop koudschuim matras kan dan misschien wel redelijk goed ventileren, maar kent geen lange levensduur. Lees dus goed de informatie over de eigenschappen van het matras.

Lekkerder slapen.
Probeer het uit!

Slaap beter op het Emma Original matras
Hoe meld ik mij af?

Afmelden is mogelijk door in je account onder het menu 'Nieuwsbrief abonnementen' te klikken op afmelden. Heb je geen account bij Emma, dan kan je je afmelden door op de link 'afmelden' onderaan de nieuwsbrief te klikken.

Pin rotate icon

Het lijkt erop dat je Emma vanuit het buitenland bezoekt.

Ga naar 

Kies jouw land uit de onderstaande lijst: