Tijk

Emma

Geschreven door Emma Sleep

Gepubliceerd op: 

Loading

Aangepast op:  

Loading

Wat is een tijk?

De tijk is het omhulsel van de inhoud van een matras en wordt ook vaak een matrashoes genoemd. Een tijk is dus als het ware wat een huid is voor ons: het houdt de inhoud bij elkaar en beschermt tegelijkertijd. Een goede kwaliteit tijk is erg belangrijk. Het is de buitenste laag van een matras, wat veel invloed geeft op het slaapcomfort. Daarnaast zorgt een goede tijk voor het tegenhouden van vocht, geeft het een goede ventilatie , en is het zeer hygiënisch.

Tijk wordt ook vaak omschreven als een matrashoes. Dit woord zullen de meesten wel iets bekender in de oren klinken!

Waar is een tijk van gemaakt?

Het kan van verschillende materialen en stoffen gemaakt worden. Vaak wordt het van katoen gemaakt, wat erg stevig is, en de inhoud beschermt van buiten. Daarnaast wordt er vaak een vlies toegevoegd, wat ervoor zorgt dat de inhoud niet naar buiten komt.

De tijk bij het Emma matras

Bij het Emma matras hebben wij ervoor gekozen om geen katoen te gebruiken, aangezien dat erg zweterig kan worden. Om de ultieme temperatuur doorloop te creëren, is onze tijk van 99% polyester en 1% elastaan gemaakt.

Dit materiaal zorgt ervoor dat het vocht snel afgevoerd wordt, waardoor je nooit een klam matras zult hebben! Het bovenste witte gedeelte is op 60 graden wasbaar, en het onderste grijze gedeelte op 40 graden.