Valentijnsdag Sales!

TOT 50% KORTING

Tijk

Wat is een tijk?

De tijk is het omhulsel van de inhoud van een matras en wordt ook vaak een matrashoes genoemd. Een tijk is dus als het ware wat een huid is voor ons: het houdt de inhoud bij elkaar en beschermt tegelijkertijd. Een goede kwaliteit tijk is erg belangrijk. Het is de buitenste laag van een matras, wat veel invloed geeft op het slaapcomfort. Daarnaast zorgt een goede tijk voor het tegenhouden van vocht, geeft het een goede ventilatie , en is het zeer hygiënisch.

Tijk wordt ook vaak omschreven als een matrashoes. Dit woord zullen de meesten wel iets bekender in de oren klinken!

Waar is een tijk van gemaakt?

Het kan van verschillende materialen en stoffen gemaakt worden. Vaak wordt het van katoen gemaakt, wat erg stevig is, en de inhoud beschermt van buiten. Daarnaast wordt er vaak een vlies toegevoegd, wat ervoor zorgt dat de inhoud niet naar buiten komt.

De tijk bij het Emma matras

Bij het Emma matras hebben wij ervoor gekozen om geen katoen te gebruiken, aangezien dat erg zweterig kan worden. Om de ultieme temperatuur doorloop te creëren, is onze tijk van 99% polyester en 1% elastaan gemaakt.

Dit materiaal zorgt ervoor dat het vocht snel afgevoerd wordt, waardoor je nooit een klam matras zult hebben! Het bovenste witte gedeelte is op 60 graden wasbaar, en het onderste grijze gedeelte op 40 graden.

Lekkerder slapen.
Probeer het uit!

Slaap beter op het Emma Original matras
Hoe meld ik mij af?

Afmelden is mogelijk door in je account onder het menu 'Nieuwsbrief abonnementen' te klikken op afmelden. Heb je geen account bij Emma, dan kan je je afmelden door op de link 'afmelden' onderaan de nieuwsbrief te klikken.

Pin rotate icon

Het lijkt erop dat je Emma vanuit het buitenland bezoekt.

Ga naar 

Kies jouw land uit de onderstaande lijst: