TOT 50% KORTING OP ONZE PRODUCTEN! KLIK HIER! 🎁

U hebt geen artikelen in het winkelmandje.

4 belangrijke criteria waar het beste matras aan moet voldoen.

Onze nachtrust is belangrijk. Slaap beinvloedt onder andere onze gezondheid, onze stemming en onze productiviteit. Je wilt dus alleen het beste matras zodat je goed kunt slapen! Dit is vooral belangrijk ook nog rugklachten hebt…

De matrassentest

Gelukkig hoef je zelf niet alle matrassen uit te proberen om het beste matras te vinden. Er vinden regelmatig matrassen tests plaats, waarbij meerdere matrassen op een flink aantal criteria worden getest. Vervolgens komt er een beste matras uit de bus. Deze matrassen testen worden door verschillende mensen en organisaties gedaan.

De Consumentenbond

De bekendste matrassen test in Nederland wordt gedaan door de Consumentenbond.

De Consumentenbond test doorlopend matrassen van allerlei verschillende merken. Ze koopt de matrassen zelf en stuurt deze vervolgens door naar een gespecialiseerd en onafhankelijk laboratorium. Verschillende matrassen worden getest, waaronder traagschuim, koudschuim en pocketvering matrassen. Het is tijdens het testen belangrijk om naar verschillende criteria te kijken, zoals ondersteuning en levensduur. De Consumentenbond kijkt uiteindelijk naar welk matras de beste score van alle criteria heeft gekregen en benoemd daaruit het beste matras.

De uitslag van de test: Emma matras als winnaar

Het Emma matras is door de Consumentenbond in maart, mei en augustus 2017 én januari 2018 als beste matras uit de test gekomen. Daarmee liet ze andere bekende merken als Auping, Tempur, Simba en Matt achter zich. Het beste matras hoeft dus helemaal geen duur matras uit een beddenspeciaalzaak te zijn.

Waarom komt Emma als beste uit de test?

Emma scoort op alle criteria (ruim) voldoende. Op twee criteria scoort ze echter heel hoge punten, namelijk op 'ondersteuning' en 'levensduur'. Dat lichten we hieronder kort toe.

Waarop worden de matrassen getest?

De matrassen tests testen op verschillende criteria, zoals lichaamsondersteuning voor verschillende slaaphoudingen, veerkracht, ventilatie en duurzaamheid van een matras. Hoe dat in z'n werk gaat?

De duurzaamheid van een matras wordt bijvoorbeeld getest met een grote wals van 140 kg. Deze rolt 30.000 keer heen en weer over de matras. Dit komt ongeveer overeen met een gebruik van een matras van 8 à 10 jaar. Vervolgens bekijkt het laboratorium: hoeveel dikte en stevigheid heeft de matras verloren? En ondersteunt de matras het lichaam nog wel goed?

Ondersteuning matras

Een goede ondersteuning is belangrijk om rugpijn en nekklachten te voorkomen. De basis van een goede kwaliteit koudschuim en de toplagen van traagschuim en Airgocell®schuim zorgen ervoor dat het Emma matras comfortabel en toch ondersteunend aanvoelt. Dit maakt dat de matras ook voor lange, zwaardere mensen prima geschikt is!

Lange levensduur matras

De Consumentenbond heeft het Emma matras eveneens hoge cijfers gegeven voor de veerkracht (9,6) en de levensduur (9,3) van de matrassen. Hoe beter de kwaliteit van het gebruikte schuim is, des te beter de veerkracht en des te langer de levensduur. Dit is ook de reden dat Emma matras zonder problemen 10 jaar garantie geeft.

Waar is het beste matras te koop?

Wil je het Emma matras toch graag in een winkel uitproberen en kopen? Dan kun je terecht bij alle Beter Bed filialen. Je kunt je matras echter ook risicoloos online bij Emma matras bestellen: Emma biedt namelijk 100 dagen proefslapen en rekent geen verzend- of retourkosten. Wat houdt je nog tegen om het beste matras te bestellen?

Droom fijner.
Probeer het uit!

Hoe meld ik mij af?

Afmelden is mogelijk door in je account onder het menu 'Nieuwsbrief abonnementen' te klikken op afmelden. Heb je geen account bij Emma, dan kan je je afmelden door op de link 'afmelden' onderaan de nieuwsbrief te klikken.

Pin rotate icon

Het lijkt erop dat je Emma vanuit het buitenland bezoekt.

Ga naar 

Kies jouw land uit de onderstaande lijst: