NL_GP_neckpain

Last van nekpijn?

Je bent niet alleen. Je maakt deel uit van de 45% van de bevolking die binnen de periode van één jaar nekpijn heeft ervaren.*

Na maanden van onderzoek en praten met mensen die dit probleem ervaren, hebben we de belangrijkste redenen kunnen identificeren die tot dit probleem leiden.

NL_GP Neck Pain_Wrong posture

Slecht postuur van de nek

Een slecht postuur van de nek leidt tot een voorwaartse hoofd positie, wat een van de meest voorkomende oorzaken is van nek-, hoofd- en schouderspanning en pijn. Voor elke 2,5 cm dat het hoofd naar voren beweegt in houding, verhoogt het het gewicht van het hoofd op de nek met 4,5 kg. Een voorwaartse houding van 7,6 cm verhoogt het gewicht van het hoofd op de nek met 13,6 kg en de druk op de spieren neemt met 6 keer toe. Wanneer de ruggengraatweefsels voor gedurende lange tijd onder aanzienlijke druk staan, vervormen ze en ondergaan ze een hermodellering waarbij deze veranderingen permanent kunnen worden.

De oplossing?

Pauzes nemen

Neem regelmatig pauze. Als je lang zit, neem dan regelmatig pauze, al is het maar voor 30 seconden om op te staan of om nekoefeningen te doen. Trek je hoofd over je schouders en knijp de bladen van je schouders samen in de rug.

Zorg voor de juiste houding

Het handhaven van een juiste houding is niet alleen noodzakelijk voor de nek. Uitlijning van de rug is ook belangrijk, en dit kan de nek en schouders beïnvloeden. Volgens onderzoek kan zitten met gekruisde benen voor meer dan 3 uur per dag schouderhelling en voorwaartse hoofdhouding veroorzaken.

Gebruik een ondersteunend kussen

Het kiezen van een ondersteunend cervicaal kussen is erg belangrijk, aangezien we ongeveer een derde van onze tijd slapend doorbrengen. Deze tijd kan worden gebruikt om de positie van je nek te helpen met de juiste kussenondersteuning, in plaats van deze pijn te doen.

Al onze kussens zijn ontwikkeld om ervoor te zorgen dat elk persoon het juiste niveau van ondersteuning krijgt en om de druk van de nek te verlichten.

Verkeerd kussen voor slaaphouding

Wat veroorzaakt een pijnlijke nek als je wakker wordt? Je besteedt misschien niet veel aandacht aan je lichaamshouding terwijl je slaapt of het soort kussen dat je gebruikt. Als het gaat om de nachtelijke component om de verlichting te krijgen die je nodig hebt, zegt Harvard Medical School dat het op één ding neerkomt: bewustzijn van slaaphoudingen en goede kussens. Dus de vraag is dan niet: "Kan een kussen helpen bij nekpijn?" maar "Welk kussen zal die van mij helpen verlichten?

De oplossing?

Kies altijd het kussen dat u de juiste ondersteuning biedt voor uw slaaphouding.

Voor buikslapers is het belangrijk om een dunner kussen te kiezen dat de nek ondersteunt zonder deze te belasten.

Terwijl het voor rugslapers net zo belangrijk is om een dunner kussen te kiezen dat de nek ondersteunt zonder deze te belasten, is het ook belangrijk om een kussen te kiezen dat iets hoger ligt.

Voor zijslapers is het belangrijk om een dikker kussen te kiezen dat de extra ruimte tussen nek en matras compenseert.

Emma-kussens zijn verstelbaar, waardoor je het juiste niveau van ondersteuning krijgt, ongeacht je slaaphouding. Het enige wat je hoeft te doen is het aantal binnenlagen aan te passen aan de slaaphouding.

Als je op je buik slaapt, neem dan 2 lagen van het kussen. Afhankelijk van je voorkeur kun je de zachtere of de stevigere laag laten.

Als je op je rug slaapt, haal dan de middelste laag eruit. Dan kun je de hele nacht wisselen tussen de zachte en stevige kant.

Als je op je zij slaapt, laat dan gewoon de 3 lagen over. Dit geeft je het juiste niveau van ondersteuning om ervoor te zorgen dat je wervelkolom de hele nacht op één lijn blijft.

Bij Emma nemen we slaapkwaliteit serieus

Ons doel was om een reeks kussens te ontwikkelen die het juiste niveau van ondersteuning bieden, ongeacht welke slaaphouding jij hebt, en die zich aanpast aan jouw persoonlijke behoeften en voorkeuren. Met het juiste kussen kan je slaap de juiste houding herstellen, nekpijn verlichten en je helpen om op je best te ontwaken. Vind de risicovrije oplossing met een proefperiode van 100 nachten om er zeker van te zijn dat deze werkt.