moederdag686.jpg

Slaap is Heilig: Plan voor ouders

We kennen het allemaal: paniek als je één nacht slecht slaapt en gebroken opstaat, maar de gevolgen van langdurig slaapgebrek worden nog altijd onderschat. Vooral onder moeders is dit een veelvoorkomend probleem. Als het om slapen bij baby's gaat zijn er tal van schema’s, boeken, experts, tools, tips, milestones, onderzoeken, etc. Maar slaap voor de ouders is minstens zo belangrijk. Want, als je niet goed voor jezelf zorgt, kun je ook niet voor een ander zorgen. Om dit te doorbreken introduceert Emma Sleep, in samenwerking met Mom Inc, het ‘Slaap is heilig’ plan voor ouders. Net zoals het geboorteplan voor de baby, maar dan een plan dat moeders aanmoedigt om open te zijn over uitdagingen met betrekking tot slaap, en hun omgeving handvatten geeft om hen hierin te ondersteunen.

NL_MD_Toolkit890.jpg

“Slaap is Heilig” Toolkit

Als je een ding weet over het ouderschap is dat het je in de eerste maanden en jaren slaap gaat kosten. En we weten allemaal dat slaaptekort ernstige gevolgen kan hebben op je mentale en fysieke weerstand. Het is dus heel logisch om je voor te bereiden op een periode van weinig slaap. Emma Sleep en Mom Inc geven je de handvatten hiervoor: Toolkit

Mom Inc x Emma Sleep

Mom Inc. wil de negatieve vooroordelen over werkende ouders ombuigen naar positieve. Ouderschap zorgt voor nieuwe competenties van de ouders die van waarde zijn thuis en op het werk. Wij willen werkgevers en collega’s uitdagen om ouderschap te gaan zien als kwaliteit en niet als beer op de weg. Daarmee verlagen we de stress van de werkende ouders en voorkomen we onnodige uitval. Zowel de werkende ouders als de werkgevers hebben hierin belangrijke stappen te zetten.

Moederdag Winactie

Om moeders zich op hun best te laten voelen op Moederdag, gaven wij 10 moeders het waardevolste cadeau: een volledige nacht slaap. Met de hulp van professionele nacht nannies van Nannies at Night konden de moeders (en hun partners) in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 mei lekker in hun bed blijven liggen. Omdat uitgerust wakker worden na één lange onverstoorde nachtrust nog maar het begin is, kregen de 10 winnende moeders de nieuwe Emma Flip Topper en het AirGrid kussen cadeau. Zo willen wij hen ook na Moederdag elke nacht de best mogelijke support bieden.

In de Media

Mamamagazine: “ONEERLIJK: NA DE BEVALLING VERLIEZEN MOEDERS VIER KEER MEER SLAAP DAN VADERS”

LINDA: “JONGE MOEDERS VERLIEZEN NA DE BEVALLING VIER KEER ZO VEEL SLAAP ALS VADERS” 

Kekmama: “Gáááp! Na de bevalling verliezen moeders vier keer zoveel slaap als mannen (en dit kun je eraan doen)” 

Wendy: Echt waar! Na de bevalling verliezen moeders vier keer zoveel slaap als mannen 

Voormijnkleintje.nl: Zullen we het even over slaaptekort bij moeders hebben? 

Marie Claire: Ai: pas na zes jaar is het slaapniveau van moeders weer op niveau 

Beau Monde: Moeders verliezen na bevalling gemiddeld vier keer zoveel slaap als vaders