TOT 50% KORTING OP ONZE PRODUCTEN! KLIK HIER! 🎁

U hebt geen artikelen in het winkelmandje.

Waarom proefslapen nooit overgeslagen mag worden.

Een nieuw matras aanschaffen is geen makkelijke opgave. Je spendeert veel tijd op een matras en dat moet natuurlijk comfortabel en goed voor je lichaam zijn. Je lichaam heeft de tijd nodig om aan een matras te wennen. Wanneer weet je nou precies dat je het perfecte matras hebt gekozen? Gelukkig helpt proefslapen hierbij. Maar wat is proefslapen nou precies? Wij leggen het voor je uit.

Wat is proefslapen?

Proefslapen houdt in dat je bij aanschaf van een matras een afgesproken aantal nachten het matras mag uitproberen. Mocht het matras je uiteindelijk niet bevallen, kan je het matras terugsturen en krijg je je aankoopbedrag terug.

Waarom is proefslapen belangrijk?

Je lichaam heeft tijd nodig om aan een nieuw matras te wennen. Dit komt omdat je lichaam een andere houding gaat aannemen. Zelfs als je met je nieuwe matras eindelijk een goede houding aanneemt tijdens het slapen, kan je lichaam hier een tijdje last van hebben. Elk matras heeft zijn eigen eigenschappen die erg kunnen verschillen. Hard, zacht, pocketveren, schuimlagen, comfortzones… Elke eigenschap zorgt voor een speciale toevoeging, en elke combinatie is dus anders. Daarnaast heeft kwaliteit natuurlijk ook een grote impact. Als je jarenlang op een goedkoop matras geslapen, voelt een kwaliteitsmatras een stuk steviger en anders aan. Ook al slaap je dus heerlijk, heeft je lichaam toch een tijd nodig om dit te verwerken.

Waarom thuis proefslapen in plaats van een winkel?

Ten eerste is het natuurlijk veel comfortabeler om een matras in je eigen omgeving uit te proberen. Je voelt je het meest op je gemak in je eigen ruimte, je comfortabele slaap outfit en met je eigen slaap accessoires. Daarnaast neem je in een winkel vaak maar ongeveer een half uurtje de tijd om een matras uit te proberen. Dit is lang niet genoeg. Bij thuis proefslapen krijg je een stuk langer de tijd om het matras goed te testen. Het is belangrijk om ook daadwerkelijk te slapen tijdens het testen, aangezien je tijdens je slaap verschillende posities aanneemt, en dit voor een langere tijd. Tenslotte is het natuurlijk ook leuk om te kijken of het matras goed in je bed en bij je kamer past!

Hoe lang moet je proefslapen ?

Dit verschilt natuurlijk per persoon. Sommige mensen slapen vanaf nacht één al heerlijk, en anderen hebben veel tijd nodig om te wennen. Maar minder dan twee weken proefslapen is niet aan te raden. Gemiddeld heeft je lichaam toch ongeveer 4-6 weken nodig om volledig te wennen aan een nieuw matras en een nieuwe slaaphouding. Na het wennen van je lichaam is het natuurlijk ook erg belangrijk om het comfort goed te analyseren. In totaal zou je dus minimaal één maand het matras moeten proefslapen om te kunnen weten of het matras perfect voor jou is. Liever zelfs een tijdje langer.

Hoe zit het proefslapen bij Emma?

Bij Emma bieden we 100 nachten proefslapen aan. Deze proeftijd gaat in vanaf het moment dat je het matras thuis ontvangen hebt. Het matras wordt bij Emma trouwens altijd gratis verzonden. Deze 100 nachten vindt Emma belangrijk aangezien iedereen een verschillende gewenningsfase heeft. Na dit wennen is het natuurlijk ook nog belangrijk om het comfort te proberen. Past het matras toch niet helemaal bij jou? Geen probleem! Wij zorgen ervoor dat het matras weer kosteloos bij je wordt opgehaald. Daarnaast krijg jij je aankoopbedrag gewoon weer volledig teruggestort.

Droom gelukkiger.
Probeer het uit!

Hoe meld ik mij af?

Afmelden is mogelijk door in je account onder het menu 'Nieuwsbrief abonnementen' te klikken op afmelden. Heb je geen account bij Emma, dan kan je je afmelden door op de link 'afmelden' onderaan de nieuwsbrief te klikken.

Pin rotate icon

Het lijkt erop dat je Emma vanuit het buitenland bezoekt.

Ga naar 

Kies jouw land uit de onderstaande lijst: