Zó vind je het beste matras voor jouw rugklachten

Emma

Geschreven door Emma Sleep

Gepubliceerd op: 9/30/22

Aangepast op: 9/29/22

Word je 's ochtends wakker met pijn in je onderrug of schouders? Het kan zijn dat je matras niet meer de juiste ondersteuning biedt die je lichaam nodig heeft. Om rugklachten te verminderen en een goede nachtrust te herstellen, is het cruciaal om het juiste matras te kiezen.


Maar hoe vind je het beste matras voor rugklachten? Maak je geen zorgen, met deze tips ontdek je hoe je het ideale matras kunt vinden om rugpijn te verminderen of zelfs volledig te verhelpen, zodat je weer kunt genieten van een goede nachtrust.


Belang van een geschikt matras bij rugklachten


Als je 's ochtends wakker wordt met rugpijn, kan dit verschillende oorzaken hebben. Als je al medische aandoeningen zoals spit, een hernia in de onderrug, slijtage of instabiliteit van de rug hebt uitgesloten met hulp van je huisarts, dan is de kans dus groot dat je slaapt op een oud of verkeerd matras. Wanneer je 's ochtends duidelijk last hebt van rugpijn die gedurende de dag afneemt, wijst dit vaak naar het matras als de boosdoener.


Na zo’n 10 jaar is het slim om je matras te vervangen, omdat het zijn veerkracht verliest en er zelfs kuilvormingen kunnen ontstaan, waardoor je lichaam niet meer goed wordt ondersteund. Het vervangen van je matras kan aanzienlijk bijdragen aan een beter slaapcomfort en het verminderen van rugklachten.


Een goede nachtrust is namelijk cruciaal voor je algehele gezondheid en welzijn. Als je echter last hebt van rugklachten, kan het vinden van het juiste matras (in combinatie met een goed bed, of een goede boxspring) het verschil maken tussen een goede en een slechte nachtrust. Rugklachten kunnen namelijk je humeur beïnvloeden, je energieniveaus verlagen en je vermogen om overdag goed te functioneren ernstig beperken.


Slaaphoudingen en aanpassingen die kunnen helpen bij rugklachten


Ook je slaaphouding kan effect hebben op rugklachten. Je belast je rug namelijk het minste wanneer je hoofd, nek en ruggengraat in een rechte lijn liggen. Dus of je nu een rug-, zij- of buikslaper bent, het is belangrijk dat je rug recht blijft tijdens het slapen. Het is dan ook handig om te weten wat jouw favoriete slaaphouding is bij het kiezen van het beste matras voor rugklachten.


Als je het liefst op je rug slaapt, hebben je onderrug en heupen extra steun nodig. Lig je liever op je zij? Dan is het belangrijk dat je schouders naast je heupen ook voldoende ondersteuning krijgen. Zorg er wel voor dat je nek en taille niet te ver in het matras wegzakken om een goede slaaphouding te behouden.


Slaap je regelmatig op je buik? Dan is het wellicht het beste om je slaaphouding te veranderen. Slapen op je buik dwingt namelijk je lichaam in een onnatuurlijke houding, wat na verloop van tijd kan leiden tot overbelasting van de wervelkolom en het verergeren of aanhouden van rugklachten.


Belang van een goed hoofdkussen bij het verlichten van rugklachten


Naast het kiezen van het juiste matras voor rugklachten is de ondersteuning van je hoofdkussen ook van groot belang voor een goede en comfortabele slaaphouding. Een goed kussen zorgt ervoor dat je hoofd en nek tijdens het slapen optimaal worden ondersteund, waardoor spanning en ongemak verminderen.


Het is essentieel dat het hoofdkussen niet te hoog of te laag is, zodat je nek in een neutrale positie blijft. Bovendien moet het kussen voldoende steun bieden om te voorkomen dat je hoofd te ver naar voren, achteren of opzij buigt tijdens je slaap. Op deze manier draagt een goed hoofdkussen bij aan het verminderen van rugklachten en zorgt het voor een gezondere slaaphouding.


Tips bij het kiezen van een matras bij rugklachten


Comfortzones voor de juiste ondersteuning


Een goed matras moet niet alleen lekker liggen, maar ook de juiste ondersteuning bieden, vooral als je rugklachten hebt. Het is daarom aan te raden om te kiezen voor een matras met verschillende comfortzones, die speciaal zijn ontworpen om de druk op je rug te verlichten. Deze zones passen zich aan aan de gevoelige delen van je lichaam, zoals je onderrug, heupen en schouders, waardoor je ruggengraat tijdens het slapen in een rechte lijn blijft.


Bij het kiezen van een matras is het belangrijk om te letten op de balans tussen ondersteuning en comfort. Een matras dat te stevig is, kan drukpunten veroorzaken, terwijl een te zacht matras mogelijk niet genoeg ondersteuning biedt. Daarom is het verstandig om verschillende matrassen uit te proberen en degene te kiezen die het beste past bij jouw behoeften en slaapgewoonten. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je rugklachten verminderen en dat je elke nacht heerlijk kunt slapen.


Slaapposities en materiaal


Het is van belang om niet alleen te kijken naar een matras met comfortzones, maar ook naar je favoriete slaaphouding. Slaap je het liefst op je rug, zij, of ben je een buikslaper? Het matras moet zich aanpassen aan deze voorkeur en ervoor zorgen dat je ruggengraat in een natuurlijke positie blijft, wat essentieel is om rugklachten te verminderen. Matrassen van traagschuim, koudschuim en pocketvering staan bekend om hun uitstekende aanpassingsvermogen aan je lichaam. Ongeacht of je op je rug, zij of buik slaapt, bieden deze matrassen gerichte ondersteuning en comfort. Traagschuim past zich aan je lichaamsvorm aan en verlicht drukpunten, terwijl koudschuim stevigheid en stabiliteit biedt. Aan de andere kant zorgen pocketveringmatrassen voor individuele ondersteuning dankzij de veren die onafhankelijk van elkaar bewegen.


Dus, hoe kies je het beste matras voor rugklachten? Het vinden van het ideale matras bij rugklachten vereist aandacht voor verschillende belangrijke factoren. Zoek naar een matras met comfortzones die de druk op gevoelige delen van je lichaam verlichten, zoals de onderrug, heupen en schouders. Het matras moet ook geschikt zijn voor je favoriete slaaphouding, of je nu op je rug, zij of buik slaapt. Materialen zoals traagschuim, koudschuim en pocketvering zijn uitstekende keuzes vanwege hun aanpassingsvermogen en gerichte ondersteuning. Door deze aspecten zorgvuldig te evalueren, kun je het beste matras vinden om rugklachten te verminderen en een goede nachtrust te bevorderen.


Waarom zijn onze hybrid matrassen geschikt bij rugklachten?


Heb je last van spanning en druk in je rug? Dit is hoe onze hybrid matrassen kunnen helpen:


Wanneer je worstelt met rugklachten, is het kiezen van het juiste matras essentieel voor een goede nachtrust en het verminderen van pijn. Wij begrijpen we dat een goede nachtrust een wereld van verschil kan maken bij rugklachten. Je rug is tenslotte iets waar je zuinig op moet zijn.


Daarom hebben we verschillende matrassen ontworpen die specifiek gericht zijn op het minderen van rugklachten door de druk op je rug te verminderen. Deze matrassen combineren verschillende schuimlagen met pocketveren, om te zorgen voor de goede ondersteuning die jouw rug zo hard nodig heeft.


Dankzij de specifieke combinaties van materialen en lagen in onze matrassen, worden drukpunten verminderd en wordt de wervelkolom natuurlijk ondersteund, wat kan helpen bij het verminderen van rugpijn. De diverse schuimlagen, waaronder de Point Elastic Airgocell® schuimlaag, Halo Memory FoamTM en HRX SupremeTM schuim, bieden elk unieke eigenschappen die bijdragen aan het comfort en de ondersteuning van het matras.


Daarnaast zorgt onze innovatieve pocketvering voor een optimale ventilatie en extra ondersteuning van de wervelkolom, waardoor je kunt genieten van een ongestoorde nachtrust zonder overmatige warmteophoping.


Bovendien zijn onze matrassen voorzien van maar liefst zeven ergonomische comfortzones. Deze zones bieden gerichte ondersteuning aan verschillende delen van het lichaam, zoals de schouders, heupen en onderrug, en verdelen de druk gelijkmatig. Hierdoor worden drukpunten verder verminderd en kan het lichaam volledig ontspannen tijdens de slaap.


Er zijn diverse opties beschikbaar, zoals de Emma Hybrid Lite, Emma Hybrid II, Emma Hybrid Premium en Emma Hybrid Airgrid. Elk van deze matrassen heeft unieke eigenschappen die zijn ontworpen om te voldoen aan verschillende behoeften en voorkeuren. Al deze matrassen zijn geschikt voor alle lichaamstypes en slaapposities.


Ben je specifiek op zoek naar een matras met extra ondersteuning en een goede ventilatie? Dan is de Emma Hybrid Premium of de Emma Hybrid Airgrid een goede keuze. Zoek je meer flexibiliteit in de hardheid van het matras? Dan is de Emma Hybrid II een uitstekende optie.


Kortom, welk Emma-matras je ook kiest, je kunt er zeker van zijn dat het speciaal is ontworpen om rugklachten te verlichten en een goede nachtrust te bevorderen. Met onze innovatieve technologieën en hoogwaardige materialen streven we ernaar om jou de beste slaapervaring te bieden, zelfs als je rugklachten hebt.


emma-matras-article-korting-consumentenbond-usps.jpg

ONZE EMMA BELOFTE

Een echt zorgeloze slaapervaring