SINTERKLAAS!

TOT 50% KORTING

 

Zo vind je de beste topper voor jouw rugklachten

 

bien choisir son matelas

 

 

Heb je last van rugklachten? Dan is het extra belangrijk dat jouw lichaam goed wordt ondersteund tijdens je slaap. Een goede topper kan hierbij het verschil maken. Welke toppers zijn geschikt voor mensen met rugpijn? En wat zijn de voordelen van een topper?

 

Een topmatras of een ‘topper’ is een dun matraslaagje van 5 tot 10 centimeter dat je over je ‘gewone’ matras legt. De topper is dus het bovenste deel van een slaapsysteem. Toppers zijn vooral voor je comfort ontworpen. De topper zorgt voor meer stevigheid of juist voor een subtielere, zachtere slaapbeleving. Daarnaast verlengt het de levensduur van je huidige matras én kan een topper een upgrade geven aan je oude matras, als je nog niet toe bent aan een nieuwe.

 

Hoe werkt een topper voor rugpijn?

 

Een hoogwaardige topper kan rugpijn verlichten door ervoor te zorgen dat jouw lichaam voldoende demping en ondersteuning krijgt. Het maakt een te stevig matras zachter en een te zacht matras steviger, waardoor jij geniet van een comfortabeler slaapoppervlak. Door het drukverlagende materiaal wordt de holte van je rug ondersteund en zakken je schouders en heupen heerlijk weg. Zo komt je rug in een ontspannen houding te liggen.

 

Soorten matrastoppers voor rugpijn

 

Traagschuim

 

De beste matrastoppers voor rugpijn zijn meestal gemaakt van traagschuim, latexschuim of koudschuim. Toppers van boxspring traagschuim zijn effectief omdat traagschuim zich naar je lichaam vormt, waardoor de uitlijning van je wervelkolom en nek verbetert. Traagschuim ‘onthoudt’ ook de vorm van je lichaam, zodat je zo comfortabel mogelijk kunt slapen. Zo kun je het ontstaan van rugpijn na het slapen, het onderbreken van je slaapcyclus en moe en futloos wakker worden voorkomen.

 

Latexschuim

 

Een topper van latexschuim is vergelijkbaar met traagschuim als het aankomt op het verlichten van rugpijn. De meeste latexschuim matrastoppers hebben ‘pin core’ gaten over het hele oppervlak. Deze gaten volgen de contouren van je lichaam voor extra ondersteuning en comfort.

 

Koudschuim

 

Tot slot zijn er ook toppers van koudschuim. Deze vormen zich ook naar het lichaam, maar zijn wat steviger dan traagschuim toppers. Ze houden ook minder goed warmte vast dan traagschuim toppers, wat natuurlijk fijn is als je het snel warm krijgt in bed en snel zweet. Ook als je iets zwaarder bent, is een topper van koudschuim een goede optie. Zo bestaat de Emma Diamond Degree Topper uit een mix van HRX koudschuim en Diamond Degree®-grafietschuim. Deze combinatie biedt een optimale drukontlasting voor extra comfort én voert lichaamswarmte af, waardoor jij geniet van diepere slaapfases.

 

Een zachte of harde topper voor rugklachten?

 

Als je ‘s ochtends met een zere onderrug en/of pijnlijke schouders wakker wordt, heb je waarschijnlijk geen optimale drukverdeling bij jouw slaaphouding en gewicht. Om te weten aan welke ondersteuning jij het meeste behoefte hebt, is het fijn om uit te vinden wat jouw favoriete slaaphouding is. Ben je een zijslaper? Dan heb je behoefte aan een zachtere topper. Slaap je vaker op je rug of buik? Dan is een stevigere topper een betere keuze voor jou. Je kunt het topmatras ook gebruiken om de drukverdeling van je huidige matras iets te corrigeren.

 

Een dikke of dunne topper voor rugklachten?

 

Toppers tegen rugpijn zijn er in verschillende diktes. Als je last hebt van ernstige rugpijn, zal een topper die dikker is wellicht fijner voor je zijn. Deze biedt immers meer demping en ondersteuning. Is je rugpijn mild? Dan lig je mogelijk comfortabeler op een dunnere topper. De Emma Flip Topper heeft twee verschillende zijdes, zo heb je altijd de keuze om je slaapervaring een eigen draai te geven. Hiermee is deze topper perfect voor alle slaapposities en lichaamstypes.

 

100 nachten proefslapen

 

Net als bij een matras, is de keuze voor een topper erg persoonlijk. Of een topper geschikt is voor jou en jouw rugklachten, wordt niet al na een paar minuten duidelijk. Emma geeft je daarom de kans om 100 nachten op de topper proef te slapen.

 

Nog steeds last van keuzestress? Dan hebben we hier nog meer keuzehulp onder elkaar gezet:

 

Waar moet ik op letten bij het kopen van een boxspring?

Welke matras past bij mij?

Boxspring of bed?

Welke maat bed kiezen?

Rugpijn na het slapen? Zo doe je er wat aan!

Hoe lang gaat een matras mee?

Kies ik voor koudschuim of traagschuim?

 

 

Tijd voor een extra 5% KORTING!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang 5% extra korting op je volgende aankoop!

Je persoonsgegevens worden vertrouwelijk behandeld.

Emma One

Onze Emma Belofte

Een echt zorgeloze slaapervaring

  • 10 jaar garantie

    Emma gebruikt alleen de beste materialen van de beste leveranciers. Dit materiaal is zelfs zó goed, dat we 10 jaar garantie op de Emma Hybrid bieden.

  • 100 nachten proefslapen

    Wij bieden 100 nachten proefslapen aan om je nieuwe Emma-producten thuis te testen.

  • Gratis levering en retour

    Is het toch niet precies wat je zocht? Geen probleem. Neem contact met ons op, en wij zullen ervoor zorgen dat de matras gratis bij je wordt opgehaald en jij je geld gewoon terugkrijgt.

100 Nachten Proefslapen 100 Nachten Proefslapen
Gratis Bezorging en Retour Gratis Bezorging en Retour
10 Jaar Garantie 10 Jaar Garantie
Hoe meld ik mij af?

Afmelden is mogelijk door in je account onder het menu 'Nieuwsbrief abonnementen' te klikken op afmelden. Heb je geen account bij Emma, dan kan je je afmelden door op de link 'afmelden' onderaan de nieuwsbrief te klikken.

Pin rotate icon

Het lijkt erop dat je Emma vanuit het buitenland bezoekt.

Ga naar 

Kies jouw land uit de onderstaande lijst: