Kiezen voor een boxspring of een gewoon bed?

Emma

Geschreven door Emma Sleep

Gepubliceerd op: 9/30/22

Aangepast op: 9/29/22

emma-matras-article-korting-consumentenbond11.jpg

Is je oude bed aan vervanging toe, ga je samenwonen of wil je je slaapkamer een make-over geven? En twijfel je nog tussen het kopen van een boxspring of een normaal bed? In dit artikel leggen we je uit wat het verschil is tussen een boxspring en een normaal bed en helpen we je bij het maken van de juiste keuze.

 

Wat is nu precies een boxspring?

 

Vroeger vond je de zachte en luxe boxspring vooral in hotels. Maar tegenwoordig breng je het comfort en gemak van een boxspring gemakkelijk naar je eigen slaapkamer! En veel mensen maken daar dan ook gebruik van: boxsprings zijn populairder dan ooit. Heb jij altijd gedacht dat een boxspring een compleet bed is? Dan helpen we je bij deze uit die droom. Een boxspring is namelijk een soort onderstel, net zoals een bedframe met lattenbodem dat is. Een boxspring bestaat uit een stoffen ombouw (box) met pocketvering. Bovenop deze boxspring box ligt een matras. Dit is een verend matras met een topmatras. Het topmatras zorgt dat je lichaam wordt omhelst en zorgt voor een optimale ondersteuning - wat je slaaphouding ook is.

 

De combinatie van de box en het matras zorgt ervoor dat een boxspring hoger is dan een normaal bed. Door deze fijne hoogte kun jij eenvoudiger uit bed stappen. Heel handig als jij in het donker je bed uit moet, bijvoorbeeld om te toiletteren of de baby te voeden.

 

Voordelen van een boxspring

 

  • Zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het lichaamsgewicht.
  • Creëert hoog ligcomfort.
  • Is duurzaam en heeft een luxe uitstraling.
  • Heeft een uitstekende vochtregulatie en ventilatie.
  • Heeft een minimale kans op beschadigingen. 

Wat is een gewoon bed (met lattenbodem)?

 

Onderschat ook de kracht van een gewoon bed niet! Boxsprings zijn zeker populair, maar het gewone bed met lattenbodem is ook nog steeds een prima optie en heeft ook diverse voordelen. Een gewoon bed bestaat doorgaans uit een bedframe met poten, lattenbodem en vaak ook een hoofdbord. Een bed wordt meestal puur geleverd als bedframe, dus exclusief matras en topmatras. Heb je thuis dus nog een prima matras liggen, dan kan een nieuw bed voor jou een goede optie zijn.

 

Het Emma Essential Bedframe heeft drie comfortzones en optimaliseert hiermee de ondersteuning van ieder matras. Het bedframe is een verwelkoming voor iedereen met rugklachten en biedt steun, de gehele nacht. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het uitkiezen van het juiste matras? In dit artikel lees je alles over het kiezen van het juiste matras.

 

Voordelen van een normaal bed

 

  • Is een relatief goedkope oplossing voor een goede nachtrust.
  • Zorgt dat het matras goed op zijn plek blijft liggen dankzij het stevige bedframe.
  • Ventileert door de bodem.
  • Schoonmaken is eenvoudig door de houten, kunststof en stalen frames.
  • Zorgt minder snel voor stof en huisstofmijt. Ideaal als je allergisch bent voor huisstofmijt.

 

Wat zijn de verschillen tussen boxsprings en gewone bedden?

 

En dan nu voor eens en altijd duidelijkheid over het verschil tussen een boxspring en een gewoon bed. Natuurlijk is het uiterlijk van beide bedden anders, maar er zijn ook andere aspecten die verschillen tussen boxsprings en bedden. Wij zetten de belangrijkste punten hieronder voor je op een rijtje.

 

Boxspring

Gewoon bed (met lattenbodem)

Wordt meestal geleverd als compleet slaapsysteem, inclusief matras en topmatras. 

Wordt meestal als los bedframe geleverd, exclusief matras en topmatras. Bij Emma Sleep is het Original Bed ook verkrijgbaar inclusief matras.

Hoger geprijsd dan een bed, maar wordt geleverd inclusief matras en topmatras. Ideaal als je bed én matras aan vervanging toe is. 

Goedkoper geprijsd dan een boxspring, maar wordt doorgaans geleverd zonder matras en topmatras. Ideaal als je een nog relatief nieuw en goed matras hebt.

Hoog comfort en zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het lichaamsgewicht. 

Matras blijft goed op zijn plek liggen, vanwege het stevige, metalen bedframe.

Brengt een luxe uitstraling naar de slaapkamer. Het is alsof je slaapt in een prachtig hotel met een bed waar je u tegen zegt. 

Bij Emma Sleep heb je de keuze uit een metalen bedframe met houtkleurige latten of metalen, gestoffeerd bed met chique uitstraling. Voor ieder wat wils!

Extra hoge in- en uitstap, vanwege het matras bovenop de boxspring box. Handig als je slecht ter been bent of ‘s nachts je bed uit moet. 

Eenvoudig schoon te maken, vanwege het metalen frame.

Zorgt voor een goede ventilatie en vochtregulatie. 

Op de niet-gestoffeerde bedden blijft minder stof liggen. Dit maakt het gewone bed een betere optie bij huisstofmijtallergie.

 

Ben je eruit? Bestel jouw bed of boxspring dan nu online bij Emma Sleep. Maak gebruik van 100 nachten proefslapen, waarin je jouw nieuwe bed of boxspring rustig uitprobeert. Wij geven je graag de tijd om onze producten uit te proberen. Pas dan ervaar je het werkelijke comfort van onze matrassen en bedden en kom je erachter welk bed de beste keus is voor jou.

emma-matras-article-korting-consumentenbond-usps.jpg

ONZE EMMA BELOFTE

Een echt zorgeloze slaapervaring